donderdag, januari 27, 2022
HomeNieuwsEerste helft festivalseizoen in duigen door coronavirus

Eerste helft festivalseizoen in duigen door coronavirus

-

Geen Paaspop, REBiRTH, DGTL, Harmony of Hardcore en 7th Sunday. Geen Koningsdag- en Bevrijdingsdagfestivals. Geen Hemelvaartfeesten. Waar iedereen al voor vreesde wordt werkelijkheid: er gaat een streep door vele grote lentefestivals. Alle evenementen tot 1 juni worden afgelast in strijd tegen het coronavirus.

 

Dat heeft premier Rutte maandagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De verlengde annulering van onder meer feesten en festivals is onderdeel van het verder aangescherpte maatregelen om het virus in Nederland in te dammen.

Andere grote festivals die door de nieuwe maatregel geannuleerd worden zijn Fairytale Festival, Lakedance (lente-editie), Dancetour (o.a. Breda) en Lente Kabinet.

- Advertisement -

Noodverordening

Er komt zelfs een noodverordening waarmee burgemeesters sneller kunnen handhaven als mensen zich niet aan de maatregelen houden om anderhalve meter afstand te houden. Zodra die van kracht zijn, kunnen boetes worden uitgedeeld.

De boetes voor bedrijven kunnen oplopen tot 4000 euro. Voor particulieren gaat het om bedragen tot 400 euro. Er wordt gehandhaafd op groepen van drie mensen of meer die zich niet aan anderhalve meter afstand houden.

Paaspop 2018

Paaspop

Aanvankelijk werden events voor 1 april nog gecanceld vanwege het coronavirus. Nu komen daar twee maanden bij.

Paaspop (foto boven) hield tot de laatste perscoferentie de deur nog open. Inmiddels kan er dus ook een streep door de grote opening van het festivalseizoen. In Schijndel was de opbouw van een vrijwel uitverkochte editie al vergevorderd.

Coronavirus

 


 

Coronavirus

Kijk op de pagina van onze partner DJ Guide welke festivals voor 1 juni plaatsvinden, en daarmee getroffen worden.

Volg de website van het RIVM over de laatste maatregelen rond het coronavirus.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

DGTL Festival kondigt imposante line-up en terugkeer van derde dag aan

Omikron of niet, met de bekendmaking van een spannende, veelzijdige en vooral imposante line-up belooft DGTL Festival in Amsterdam...

My First Gig: Parallells (NL/FR)

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots...