woensdag, december 6, 2023

LCV Events brengt hardcore tot leven in Limburg

-

Home » Genres » Hardcore » LCV Events brengt hardcore tot leven in Limburg

De hardere stijlen tot leven brengen in het Limburgse land. Dat is het doel van LCV Events, een dance-organisatie die bestaat uit John Cash Peeters, Roger Houben, Kieky van Gool, Rogier van de Laar en Tony van den Oever. Zaterdag 4 februari komt LCV Events met L.O.M.P., een nieuw concept waarbij industrial centraal staat. In maart komt Dano naar Poppodium Grenswerk in Venlo voor een solo-avond. This Is Our House sprak met Peeters over deze nieuwe events die de hardcore-harten in Limburg sneller moeten laten kloppen.

Na concepten als Corellious, This is Our House (ja, echt) en Beats Against Cancer, waarbij old school, early rave en hardcore centraal stonden, slaat LCV Events een nieuwe weg in.

Bijzondere start

Het viertal achter LCV Events is sinds de jaren ’90 actief in de scene. De organisatie zelf werd pas in 2011 geboren. “Dit gebeurde nadat een vriend van ons overleed door de verschrikkelijke ziekte kanker”, vertelt Peeters.

LCV Events

“Poppodium Grenswerk zat toen nog op een andere locatie in Venlo en had de naam Perron 55. Daar hebben wij toen met een aantal vrienden een evenement gelanceerd genaamd ‘Beats Against Cancer’. De opbrengst ging naar het kankerfonds.”

“Later kwamen we met een nieuw concept, This is Our House. Best toevallig, toch? Vanuit daar is LCV Events ontstaan. Inmiddels zitten we in 2017 en zijn we met zeven man sterk, onder wie ook twee artiesten. We hebben tot nu toe elk jaar Beats Against Cancer georganiseerd en in de loop der jaren zijn er ook nog meer concepten ontstaan.”


LCV Events richt zich qua feesten vooral op de hardere stijlen. “Hardcore, early rave, classics, freestyle en ga zo maar door. Daarnaast willen wij met ons nieuwe concept industrial gaan introduceren. Omdat wij momenteel zo druk zijn met de aankomende twee evenementen, richten wij ons nu vooral op Limburg. We zijn nu een vast onderdeel van Poppodium Grenswerk. Het poppodium heeft de meeste middelen en kan ons plek bieden om onze feesten te organiseren. Dat loopt nu erg goed. Plannen om buiten Limburg iets te gaan doen zijn er zeker wel”, aldus Peeters.

L.O.M.P.

Op zaterdag 4 februari organiseert LCV Events voor het eerst L.O.M.P. (Lots of Musical Pounding). De geboekte namen liegen er niet om. Onder meer The Outside Agency en de momenteel zeer populaire N-Vitral staan op het affiche. “Dit zijn wel de grote namen die je moet hebben op zo’n feest. LCV Events wil vernieuwend zijn en blijven. Bijna bij elk feest wat wij georganiseerd hebben, presenteerden wij weer een line-up die anders was. Voor L.O.M.P. hebben we alles uit de kast gehaald.”

L.O.M.P.

“Een van onze medeoprichters wilde dit concept graag in de markt zetten, uit liefde voor de muziek. Zelf ben ik meer van de early rave en hardcore, maar ik wilde deze uitdaging graag aangaan. Wij denken dat dit concept goed tot zijn recht zal komen in Venlo. In samenwerking met Grenswerk hebben we besloten om dit concept gewoon te gaan lanceren.”

Limburg is dus een nieuw hardcore-evenement rijker, die er verder niet al te veel zijn in de zuidelijke provincie. Hoe komt dat? “Het is niet zozeer dat er te weinig plek is. Er zijn namelijk locaties genoeg waar je feesten kunt organiseren. Het is alleen het publiek dat we naar Venlo moeten zien te krijgen.”

“Voordat ik zelf draaide, ging ik het hele land door voor feestjes. Het is voor ons de uitdaging om mensen uit andere gebieden naar Venlo te krijgen om ze te laten zien wat we als LCV Events te bieden hebben.”

Naast The Outside Agency en N-Vitral zijn ook namen als Synaps, The DJ Producer en Malooga vs. Tangoo Unchained te zien op dit keiharde feest.

Wat de Fok, Ouwe

Maar dat is nog niet alles. Naast het nieuwe concept L.O.M.P verwelkomt LCV Events op 24 maart hardcore-koning Dano in Poppodium Grenswerk voor een keiharde set van maar liefst vier uur. “We hebben dit concept via Grenswerk weten te strikken, omdat zij op de lijst stonden voor de clubtour van Dano. Toen Grenswerk ons benaderde om dit evenement te organiseren, konden we geen nee zeggen. LCV Events is met name ontstaan door de early rave. Dan kun je Dano niet overslaan.”

Dano

“Zijn boek loopt als een trein en het concept is ook heel leuk. Hij draait voornamelijk solo, maar er zitten ook drums bij.  Dit wordt voornamelijk een avond voor het oudere publiek. Het jongere publiek hebben wij op andere events al kennis laten maken met de geschiedenis van hardcore”, vertelt Peeters. Naast een vier uur durende set van Dano sluiten residents Taa en Morphine de avond in stijl af.

Toekomst LCV Events

Mooie plannen dus op korte termijn, maar wat staat er nog meer op de agenda? “Op Koningsnacht hebben wij voor het tweede jaar op rij een freestyle-evenement gepland. Daarnaast blijven wij met een positieve blik vooruit kijken. Wij hebben meestal zo’n vier evenementen per jaar, dus wij houden ons wel bezig. Uiteindelijk gaat het natuurlijk allemaal om de liefde voor deze muziek”, aldus Peeters.

Tickets

Kaarten voor L.O.M.P. zijn hier verkrijgbaar. Tickets voor de solo-nacht van Dano koop je hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Nifra

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

‘Gizmo – Een Haags Gabberverhaal’: Hoe een hardcore-held terugvalt tot klusjesman

Na de biografie over Dano is er nu ‘Gizmo – Een Haags Gabberverhaal’. Net als in het boek over...