maandag, november 30, 2020
Home Music House WiSH Outdoor goed voorbereid op alle weersomstandigheden

WiSH Outdoor goed voorbereid op alle weersomstandigheden

-

Wie de weersvoorspellingen de afgelopen dagen heeft bijgehouden, weet dat we dit weekend op WiSH Outdoor niet aan wat regen ontkomen. Maar er is geen reden tot zorgen. Na de overmatige regenval en modder vorig jaar, is het festivalterrein flink op de schop gegaan en weerbestendig gemaakt. 

Hevige regenbuien bezorgden de organisatie vorig jaar kopzorgen. Vooral in de week van het evenement kwam het met bakken uit de hemel in Beek en Donk. Dat zorgde voor modder op het festivalterrein. “Dat was bizar. We hebben toen zoveel pech gehad. Zoiets maak je nooit meer mee”, blikt Jimmy van der Leemputten van WiSH Events terug.

>> Zie ook: IN BEELD – WiSH Outdoor 2016 <<

- Advertisement -

Met man en macht werd het terrein destijds op het laatste moment voorzien van 3000 extra rijplaten en houtsnippers. Ideaal was anders, maar de modder stond een heerlijk feestje niet in de weg.


Volg TIOH op Facebook


Wijzigingen

De organisatie heeft na de modder vorig jaar diverse wijzigingen doorgevoerd. “We zijn ervan uitgegaan dat het dit jaar heel slecht of heel goed weer zou zijn. Daarom hebben we goed gekeken naar alle basisfaciliteiten en die hebben we verbeterd.”

Zo ligt Camp WOW naast het festivalterrein, net als de parkeerplekken. De entree is ook een stuk dichter bij de weg en de indeling van het festivalterrein is omgegooid. “Het terrein is een kwartslag gedraaid, waardoor we nu alleen de hoger gelegen weilanden gebruiken.”

Tekst gaat verder onder de foto.

WiSH Outdoor 2017
Het terrein ligt er uitstekend bij. (Foto: WiSH Outdoor)

De 3000 rijplaten die vorig jaar op het laatste moment werden ingevlogen, zijn nu gebruikt tijdens de opbouw. “Alle machines hebben over verharde wegen gereden. Het weer was de afgelopen periode goed, de grond is kurkdroog. Er is geen spatje modder op het terrein te bekennen. En mocht er een buitje vallen, trekt het water meteen de grond in.”

>> Zie ook: Hoe WiSH Outdoor zich ontwikkelde tot festival van formaat <<

Twee weken lang zagen de weersvoorspellingen voor komend weekend er niet al te best uit. De organisatie laat echter weten zich geen zorgen te maken. “Vrijdag houden we het tijdens de show droog. Zaterdag valt er wel wat regen, maar dat zal voor 15.00 uur zijn. Daarna blijft het waarschijnlijk droog. Zondagmorgen miezert het misschien nog wat, maar het lijkt heel erg mee te vallen”, aldus Jimmy.

Mocht het regenen, zijn er genoeg plekken om te schuilen. Dat kan sowieso in de overdekte area’s, waaronder Ace of Spades, Cirque du Rave en The Cuckoo’s Nest. Wil je toch buiten staan en regent het, zijn bij de barren gratis poncho’s verkrijgbaar. Probleem opgelost!

Floorplan WiSH Outdoor

Benieuwd naar de indeling van het festivalterrein? Check het floorplan hieronder. Foto’s van de opbouw vind je hier.

WiSH Outdoor floorplan 2017

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – John van den Heuvel: ‘Legaliseren is geen...

De polarisatie in het Nederlandse drugsdebat is compleet. Op rechtsachter een CDA-minister die minder festivals wil en 'gebruikende' partypeople medeschuldig acht aan drugscriminaliteit. Linksbuiten...