donderdag, maart 4, 2021
Home Music House Rock The House #25: mix + interview We Are Loud

Rock The House #25: mix + interview We Are Loud

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 25: We Are Loud. Het eclectische duo uit Tilburg, bekend van de hit ‘Booyah’ met Showtek, gooide onlangs het roer flink om. Dat resulteert eind deze maand bijvoorbeeld in een release op het Armada-label in samenwerking met Justin Prime.

Namen: Daniël Ortgiess en Björn van den Biggelaar
Woonplaats: Tilburg
Leeftijden: 38 en 35
Genres: dance, pop, future bass/trap, eclectic

- Advertisement -

Hoe zouden jullie deze mix zelf inleiden?

Daniël: “De mix begint groovy en bouwt langzaam uit naar de stijl van onze aankomende releases. Je kunt dit dus zien als een aanloop naar wat mensen van ons kunnen verwachten de komende tijd.”

“Een half jaar geleden hebben we 180 graden het roer omgegooid en zijn we gaan experimenteren met andere tempo’s en stijlen.”

“Op 25 juli komt onze nieuwe plaat uit bij Armada. Het is een samenwerking met Justin Prime. Die voelt erg goed en dat is terug te horen in de plaat. Wij zijn erg trots op het resultaat.”

Wat waren jullie eerste officiële optredens? 

Björn: “Voor mij was dat een dj-contest in De Kers in Veldhoven. In die tijd draaiend op Technics SL-1200.”

“Het was mijn eerste dj-contest. ik had thuis alle platen al geselecteerd en precies op een briefje genoteerd wanneer de eerste break kwam. Dan kon ik zodoende precies uittellen wanneer ik moest gaan mixen om zodoende perfect uit te komen.”

“Uiteindelijk won ik de contest ook. Ik was wel erg zenuwachtig. Stel dat de plaat bijvoorbeeld oversloeg, dan klopte mijn schema niet meer.”

We Are Loud

 

Hoe zouden jullie het verloop van jullie carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights, of dieptepunten?

Björn: “Mijn carrière is begonnen met het installeren van Fast Tracker Pro op de thuiscomputer van mijn ouders. Ik ben in die tijd begonnen met ‘proberen’ te produceren van hardcore onder de naam Iceman. Na een maand vonden mijn ouders het welletjes en werden ik en mijn computer vriendelijk verzocht om ons te verplaatsten naar een hoger gelegen kamer.”

“Niet veel later ben ik overgestapt op het sequenceprogramma Logic en via een vriend van mij ben ik in aanraking gekomen met dance en house. Ik heb zelfs een hardcore release op mijn naam staan en vanuit daar ben ik verder gaan produceren in de dance.”

“Niet lang hierna werd ik aangenomen voor de opleiding Dj/Dance producer op de Rockacademie te Tilburg en ben ik gestart met mijn bedrijf B True Music en mij gaan richten op het produceren van commercials, jingles en producties voor andere bekende dj’s alsmede producties onder mijn andere alias, Björn B. Na mijn afstuderen in 2008 ben ik samen met Daniël de formatie We Are Loud begonnen en dat sprookje duurt nog voort.”

“De highlight is voor mij mijn eerste vinylrelease, geproduceerd samen met Richard Verlinden op het label Spinnin’ Records met de track ’20HZ’. Ik heb meerdere vinylreleases op mijn naam en deze allemaal keurig ingelijst. Het blijft een mooi gezicht, dat zwarte goud.”

“En natuurlijk onze gouden plaat voor ‘Booyah’, waarvoor binnenkort zelfs de uitreiking plaatsvindt van dubbel platina.”

“Een dieptepunt heb ik nog niet echt meegemaakt, al moet ik zeggen dat ik wel eens de verkeerde naald van de plaat heb gehaald tijdens een set back in the days. Maar dat is meer een blunder.”

Mooiste gig ooit?

Daniël: “Het Holy Color festival in Australië, club Sky Garden in Bali en club Amnesia op Ibiza.”

“Australië omdat we daar nog nooit geweest waren. Het was een stadionoptreden. Bij het aftellen naar nul worden allerlei kleuren de lucht in gegooid en krijgt iedereen dat poeder over zich heen. Prachtige sfeer werd daarmee gecreëerd.”

“In Sky Garden hebben we nu een aantal keren gestaan. De sfeer is fantastisch en de hele aankleding met led walls en lasers is erg indrukwekkend. Ook hebben we inmiddels een groep leuke vrienden gemaakt in Indonesië die dan altijd komen kijken en meefeesten.”

“Ibiza? Tja, vanwege Ibiza… Op 11 september staan we trouwens weer in Amnesia, op uitnodiging van Dimitri Vegas & Like Mike!”

We Are Loud

Favoriete genre naast jullie eigen stijl(en)?

Björn: “Ik luister graag naar R&B en pop.”

Daniël: “Pop maar ook hiphop – liefst zo rauw mogelijk. En zelfs rock. Daarnaast vind ik techno ook tof.”

Groot festival of kleine club?

Björn: “Het heeft beide wel iets. Maar ik ga voor een kleine club. Ik houd wel van de intieme sfeer welke daarmee gecreëerd word en je hebt dan niet 8 dj’s die al voor jouw set hebben gedraaid. Ook het contact met het publiek is directer en daarmee voor ons als dj’s leuker.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron? En welke tracks en/of sets dan met name?

Bjorn: Yellow Claw. Zakelijk en muzikaal gezien is daar alles perfect geregeld – van merchandise, foto’s tot films. Dj Snake vanwege zijn productieskills, alsmede Eric Prydz, Diplo en Skrillex. Pop & Oak bewonder ik de laatste tijd veel vanwege hun bijdrage in de vele popnummers die ze geproduceerd hebben.”

Daniël: “Ik kan mij volledig vinden in dit lijstje. Ik wil daar nog aan toevoegen dat Zedd een grote inspiratie is en Calvin Harris. Beiden zijn multi-instrumentalisten en alles wat ze aanraken veranderd in goud.”

Gaan jullie zelf nog veel uit? Zo ja: waar en waarom?

Daniël: “Iets minder dan vroeger. Zo af en toe pak ik nog wel eens een festival. Mijn vrienden zijn helemaal techno-minded dus een Awakenings zit er nog wel eens in. Ik kan mij dan ook prima vermaken. Ik denk dat het wellicht ook lastiger is om naar een feest te gaan dat in onze stijl valt. Dan is het soms lastig om de knop om te zetten en tegen jezelf te zeggen: we zijn nu vrij, geniet van je avond.”

Ultieme droom?

Björn: “Fulltime kunnen leven van muziek en een keer mee vliegen in een F-16.”

Daniël: “Op nog meer plekken op de wereld komen en muziek spelen. En dan stap ik ook graag achter in die F-16!”

We Are Loud

We Are Loud

Website
Facebook
Twitter

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

DGTL 2021 kondigt volledige line-up aan: o.a. Camelphat, Love Minus Zero en Villalobos naar NDSM in september

In 2021 keert DGTL terug in Amsterdam. Deze editie van het evenement vindt plaats op 11 en 12 september...

Lucky few warmen op voor eerste keer dansen sinds een jaar: Ook TIOH is bij Back To Live in Ziggo!

Allemaal hebben we steeds meer zin om weer ongegeneerd los te gaan op een feest of festival. Voor sommige...