zaterdag, december 2, 2023

Live-acts op Hard Bass kunnen laten zien waar ze voor staan

-

Home » Genres » Hardstyle » Live-acts op Hard Bass kunnen laten zien waar ze voor staan

Vier teams, vier kleuren, vier live-acts. De formule van Hard Bass staat al jaren als een huis. Op 4 februari knalt het grootste indoorevenement van b2s weer als vanouds in het GelreDome in Arnhem. This Is Our House sprak in aanloop naar Hard Bass met de live-acts (Atmozfears, Brennan Heart, B-Front, Minus Militia) van alle teams.

Ieder team op Hard Bass (Blue, Green, Yellow, Red) bestaat uit een combinatie van dj’s. De gelegenheidsformaties draaien allemaal 2 uur, inclusief de half uur durende live-act. Atmozfears hoort bij Blue, Brennan Heart bij Green, B-Front bij Yellow en Minus Militia bij Red. De eerste twee teams, Blue en Green, staan voor de euforische sounds. Bij team Yellow wordt het tempo opgeschroefd, Red zorgt voor een knallend slotakkoord.

Hoe bijzonder is het om als live-act op Hard Bass te staan?

Atmozfears: “Het is mijn ogen één van de meest speciale plaatsen om live te kunnen optreden. Alleen al de grootte en het enthousiasme van je publiek in het GelreDome is iets waarvan de meeste artiesten, ook buiten de dance, alleen maar van kunnen dromen.”

Hard Bass

“Daarnaast is Hard Bass natuurlijk het summum van show techniek en effecten. Zelden zie je zoveel lichten, led, vuurwerk en vlammen in één ruimte. Hier probeer ik met het inrichten van mijn live-act ook echt rekening mee te houden. Er komen veel momenten in waar de mensen die verantwoordelijk zijn voor de show rekening mee kunnen houden. Zo krijg je echt het maximale effect bij je muziek.”

“Met een live-act op Hard Bass zit je natuurlijk ook in goed gezelschap van acts die je voor zijn gegaan. De eerste optredens van NCBM en Minus Militia waren op Hard Bass. Laten we ook niet vergeten dat de eerste editie al in 2001 werd georganiseerd.”


Volg TIOH op Facebook:


Brennan Heart: “Er zijn twee grote indoorfeesten per jaar van deze schaal, Hard Bass en Qlimax. Om daar iets live te kunnen doen is geweldig. Je kunt een half uur lang echt laten zien waar je voor staat. Op Hard Bass komen de show en beleving ook mooi bij elkaar. Het is fantastisch om daar je sound te showcasen. Daar heb ik nog wel wat dingen voor in petto die ik nog niet ga prijs geven.”

Hard Bass

B-Front: “Het is al bijzonder om voor zoveel bezoekers in het GelreDome te staan. Bij Hard Bass is het vet omdat je met collega’s een team vormt, waarin eigen sounds zijn vertegenwoordigd. Als live-act sluit ik het team af. Dan kan ik écht mijn eigen geluid laten horen.”

>> Zie ook: B-Front maakt anthem voor Hard Bass 2017 <<

Minus Militia: “Hard Bass is een uniek evenement dat wordt gehouden in de tempel van de hard dance scene. Voor ons als Minus Militia is het extra speciaal omdat de primeur van onze act was tijdens Hard Bass in 2014. We willen dus iets speciaals doen. Nieuwe tracks, edits, iets extra’s geven aan het publiek. Daarnaast is het heerlijk om weer af te sluiten. We kunnen full power gaan. Alles geven wat er in zit, geen concessies.”

Hard Bass

Wat proberen jullie het publiek mee te geven tijdens de live-act?

Atmozfears: “Ik maak er vooral gebruik van dat ik technisch gezien meer mogelijkheden heb om de set precies op te bouwen zoals ik voor ogen heb. Je kan je live-act opbouwen zoals je normaal in je studio een track maakt, met alle effecten en middelen die je dan ook tot je beschikking hebt. Ik kan ter plekke stukken inkorten of juist langer laten horen als ik zie dat het publiek er goed op reageert. Je hebt daardoor een nog directere interactie.”

 Brennan Heart: “In de studio probeer ik tijdens het produceren bij iedere track wel een verhaal te vertellen. Maar bij een live optreden is dat ondergeschikt. Dan vind ik het allerbelangrijkste dat de sfeer en energie die avond op zijn plek valt. Soms kan er een verhaal in een set zitten, maar het kan ook een set zijn met rare contradicties zodat mensen geprikkeld worden. Het is vrij spontaan meestal en niet te veel gepland. Ook een live-act probeer ik toch zo spontaan mogelijk te benaderen.”

B-Front: “Mijn eigen sound. Ik probeer een bepaald gevoel te creëren in mijn set en de mensen daarin mee te nemen. Dat gevoel in de muziek vind ik belangrijk. Hardstyle is meer dan alleen maar harde kicks en geluiden.”

Minus Militia: “We zijn de afsluiter en willen gewoon rammen. Dat de mensen met verzuurde benen het GelreDome verlaten en tegen elkaar zeggen: ‘Jezus Christus, wat was dit dan? Wat vet, ik ben kapot’.”

Welke track gaan we zeker horen en waarom?

Atmozfears: “Mijn nieuwe track met de Audiotricz. Met Atmozfears sta ik voor hardstyle, waarbij de nadruk vaak ligt op de melodieuzere tracks. Dat zijn mijn grootste hits, maar ik vind het ook belangrijk om tracks te draaien die aan de andere kant van het spectrum liggen. Handz Up is een track die je wil horen midden op een dansvloer. Lekker losgaan. Met dat idee is die track ook echt gemaakt.”

Brennan Heart: “Zeker een aantal tracks van mijn laatste album ‘I Am Hardstyle’. Mijn laatste collab met Galactixx gaan jullie zeker horen. Ik heb met hen echt de juiste sound gevonden en die wil ik absoluut tijdens de live-act laten horen.”

Hard Bass

B-Front: “Daar ben ik nog niet over uit. Wat ik belangrijk vind, is de balans tussen bekende tracks en nieuwe platen.”

Minus Militia: “In november hebben we ons tweede artiestenalbum uitgebracht, ‘Militant Mayhem’. Daar komen uiteraard tracks van langs. We gaan ook wat ‘oude knallers’ draaien. Daarnaast zitten we momenteel in de studio om een aantal speciale tracks/edits te maken.”

Wat is jullie gevoel bij Hard Bass?

Atmozfears: “Je hoort vaak mensen die uitkijken naar de festivals in de zomer. En begrijp mij niet verkeerd, met die kou ben ik wel weer klaar. Maar met zijn allen een nacht doorknallen in een hal, dat is toch waar we vandaan komen. Zeker in de hardstyle. En dan is Hard Bass in een stadion als het GelreDome toch in alles de overtreffende trap. Ik weet ook zeker dat ik na mijn gig blijf hangen.”

Brennan Heart: “Hard Bass is voor mij de mix tussen alle stijlen die hardstyle te bieden heeft. Er is een mooie storyline van euforisch naar raw. Ook al houd je van raw, dan heb je ook aan het begin van de avond een vette avond. Houd je van euforisch, heb je aan het einde van de avond een leuke avond. Op Hard Bass is voor ieder wat wils. Er is altijd een mooie mix van artiesten. Zo heb ik bijvoorbeeld wel eens in een team gestaan met Ran-D en Hard Driver. Dat vind ik het sterke aan Hard Bass, dat ze durven te innoveren. Hard Bass is een van die evenementen waar je bij moet zijn als hardstyle liefhebber.”

Hard Bass

B-Front: “Hard Bass draait om de muziek. Er is een vette show en de teams laten hun sound horen. Vanwege de opbouw is er voor ieder wat wils.”

Minus Militia: “Wat eigenlijk door al onze antwoorden al duidelijk wordt, is dat Hard Bass een heel speciaal evenement is voor ons. Het evenement dat het startsein gaf voor de ‘Militant Movement’, het begin van Minus Militia. Laten we daar een knallend vervolg aan geven.”

Hard Bass

Tickets voor Hard Bass zijn hier verkrijgbaar. Het evenement wordt gehouden op zaterdag 4 februari van 22.00 tot 07.00 uur.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...